Skip to content Skip to footer

Libanon

[trx_title type=”2″ align=”center” bottom=”40″]Libanon[/trx_title]
[trx_columns margins=””][trx_column_item align=”center” bg_image=”3716″ bg_tile=””]
[/trx_column_item][trx_column_item]

Wat is Alcoholvrije wijn?

Wijnen worden gemaakt van druiven.
Door de druiven te laten fermenteren, worden de suikers uit de druiven omgezet in alcohol. Zo ontstaat een wijn. Mousserende wijnen krijgen nog een tweede gisting waarbij extra suiker wordt omgezet in de kleine bubbeltjes die in de wijn aanwezig zijn.

Hoe maakt men alcoholvrije wijn?

Er zijn verschillende aanpakken om de alcohol uit de wijn te halen. Maar belangrijk is wel dat eerst de wijn traditioneel gevinifieerd is. We spreken dus niet van een fruitsap die een wijnsmaak krijgt.

Een veelgebruikte techniek is de alcohol uit de wijn destileren door deze op een hoge temperatuur te brengen waardoor de gisting stopt en de alcohol verdampt. Hierbij blijft er dan 0 tot 0,5% alcohol over waardoor deze wijn als alcoholvrij beschouwd mag worden. Hierbij gaan echter ook veel aroma’s verdwenen.

Een andere techniek is via filtering. Hierdoor worden pigmenten, mineralen en andere stoffen tegengehouden en stroomt enkel het water met de alcohol door de filter. Nadien wordt de alcohol en het water gescheiden en wordt het water terug toegevoegd waardoor je een alcoholvrije wijn krijgt.

Beide technieken zijn niet eenvoudig, waardoor veel wijnmakers ook de moeite niet nemen om een alcoholvrije wijn op de markt te brengen.

[/trx_column_item][/trx_columns]